dimarts, 27 de novembre del 2012

HOME, història d'un viatge




 


De vegades ens hem d'aturar per fer consciència. Avui us proposo veure aquest documental que s'està distribuint de manera gratuïta, amb l'intenció de fer un pensament sobre com ens relacionem amb el Món que ens empara.
Quina és la petjada, que fa 200.000 anys, està deixant l'esser humà?
Quines són les conseqüències de l'acceleració de la nostra activitat?, sobre tot en els darrers 50 anys.
Som víctimes de nosaltres mateixos?
* El pes demogràfic, pot acabar amb 4.000 milions d'anys d'existència de la vida a la Terra?



SINOPSI:

L'expert documentalista Yann Arthus-Bertand, trasplanta tota la seva experiència adquirida a l'Àfrica, per apropar-nos a una visió del Món amplia i històrica, que va des de la ciutat fantasmagòrica de Pripiat a Ucraïna, a prop de Txernòbil, fins una reflexió d'una altra ciutat abandonada, com va ser la majestuosa Petra. El desaparegut Mar d'Aral, entre el Kazakhstan i l'Uzbekistan, un cementiri de grans vaixells ancorats en un desert. Un repàs a tot el Globus, ratllat per meridians, un repàs als nostres excessos i a les possibilitats de canviar un rumb devastador. 

Si no pots dedicar gaire temps, mira'l de mica en mica. Ara, el més possible és, que no el puguis deixar de veure tot seguit, d'un sol cop, per la seva imatge, per la banda sonora, per la veu que t'acarona, i sobre tot pel seu contingut. Ciència fàcil d'entendre, des del principi fins els nostres dies.




El podem veure a YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=SWRHxh6XepM&feature=player_embedded

El podem descarregar gratuïtament des de:
http://www.francetvod.fr/site-vod/home-histoire-d-un-voyage/






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada