diumenge, 4 de desembre del 2011

LA QUÍMICA MÉS DIVERTIDA A L'INSTITUT BELLULLA!

 
Educació29/11/2011
químicaEl passat 25 de novembre, amb motiu de la Setmana de la Ciència i l’Any Internacional de la Química, sis alumnes de batxillerat de l’Institut Bellulla van posar-se les seves bates blanques, les ulleres protectores i els guants de làtex per fer de científics per un dia!
químicaCoordinats pel professor de ciències experimentals, Jesús Gascón, els alumnes van realitzar una sèrie d’experiments químics davant d’un públic molt exigent: els alumnes de 1r d’ESO de l’institut. Amb la intenció d’apropar la ciència i posar a la pràctica els coneixements teòrics treballats a l’aula, els més grans del centre van explicar als més petits, la química d’una forma molt entretinguda.
químicaLa coneguda història del Titànic va ser el fil conductor dels 9 experiments químics que van realitzar els alumnes. Els protagonistes de la història van ser, però, un pèl diferents als de la pel·lícula. El Bob Esponja, el Patricio i la Pantera Rosa van tripular el vaixell i el Titànic estava construït de porexpan i amb xemeneies fetes amb bastonets de cotó. Els joves científics van explicar, d’una forma molt amena i divertida, diversos processos químics realitzat amb elements d’ús quotidià, com són l’aigua, la llet, el vi, el porexpan o el sabó. “Darrera de cada experiment hi ha una part teòrica molt important, que és la que els alumnes han d’aprendre molt bé”, va explicar el professor, tot afegint que “l’objectiu és apropar, d’una forma divertida, la química als estudiants”.
químicaEls alumnes van quedar, finalment, bocabadats en veure com d’uns simples bastonets de cotó sortia fum, el vi es tornava transparent, els protagonistes canviaven de color, les provetes expulsaven columnes de sabó i una simple flama va acabar creant autèntics focs artificials.

 http://www.canovelles.cat/actualitat/noticies/2011/11/29/la-quimica-mes-divertida-a-l-ies-bellulla
química

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada